Sociedad

Els CDR tallen les vies de l'AVE a Girona l'aniversari de l'1-O

Unes 400 persones han impedit la circulació de trens

Imatges de la manifestació i l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona

Imatges de la manifestació i l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona / Gerard Vilà

Girona

Unes 400 persones convocades pels Comitès de Defensa de la República han tallat les vies del tren a l'estació de l'AVE a Girona des de quarts de set fins a les nou del matí.

La convocatòria dels CDR era a les 6 del matí a la plaça U d'Octubre per anar a fer una actuació sorpresa juntament amb altres grups concentrats a la zona de la Devesa.

Els concentrats han anat fins a l'estació de l'alta velocitat i han trencat una porta per accedir a les andanes malgrat la presència policial.

Diferents membres dels CDR s'han convocat al matí a l'entorn de l'estació del tren tot i que ara l'accés estava tancat. Els Mossos, després, han bloquejat l'accés a l'estació perquè no entressin més manifestants, com va passat el passat 8 de novembre en una acció similar. Aquell dia el tall de les vies va durar 12 hores i ara la justícia investiga un dels manifestants.

No ha sigut fins a les 9 del matí que els mateixos CDR han aixecat el tall i han emplaçat els manifestants a dirigir-se a davant de la seu de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra.

Durant el tall de les vies, Renfe ha redirigit als viatgers de l'AVE als trens de Rodalies de Catalunya. El primer tren d'alta velocitat ha sortit a les 9.30h de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00