Sociedad

50 instal·lacions efímeres al Lluèrnia d'Olot el proper 10 de novembre

L'any passat es va suspendre el festival del foc i la llum per motius polítics

Un muntatge del 2016 / Lluèrnia (Santi Palomé)

Olot

La llum i el foc tornaran a encendre la capital de la Garrotxa dos anys després. L’edició del 2017 es va suspendre per la situació política que vivia el país i aquest 2018 torna amb els mateixos artistes i instal·lacions que estaven previstes per l’any passat. Això sí, s’hi afegeix un Firal renovat que no podia faltar en un dels festivals més concorreguts d’Olot

Lluèrnia 2018 comptarà amb una seixantena d’instal·lacions repartides pel centre de la ciutat d’Olot. Una vintena d’elles seran obres dels alumnes de les escoles garrotxines, des dels més petits fins als més grans. Des de cicle infantil, fins a cursos universitaris. El director del Festival, Xevi Bayona, explica que entre les novetats d’aquest any hi haurà activitats el dia abans i Lluèrnia arribarà a Sant Joan les Fonts.

Xevi Bayona, director de Lluèrnia

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000167352/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Durant el dia del Festival, e s podran veure instal·lacions d’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil o Stanley Kubrick. Una “Sfera” de més de 300 bombetes a la plaça de Braus, una macro intervenció a les grederes de Sant Francesc o l’Hort de la Llum a càrrec de l’estudi d’arquitectes Bosch-Capdeferro.

A més de tot això, una de les instal·lacions més sorprenents serà a vora riu: l’artista Tom Carr construirà un itinerari lumínic de gairebé mig quilòmetre al costat del Fluvià.

Més enllà del vessant artístic, el Festival Lluèrnia 2018 ha restaurat la il·luminació d’una verge del Museu dels Sants (icona del Festival d’enguany). També estrenarà una aplicació mòbil i tindrà busos llançadora des de l’aparcament del pavelló Firal fins a l’estació de busos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00