Últimas noticias Hemeroteca

La Policia de la Generalitat també lluita contra els robatoris en el camp

La unitat adscrita de la Policia Nacional vigila que els productes que arriben als punts de venda no siguen robats

La Policia de la Generalitat té entre les seues atribucions lluitar contra els robatoris en el camp. La seua funció, concretament, passa per assegurar-se que tots els productes que arriben a les tendes, que es posen a la venda, no són robats.

De la mà d'inspectors de Treball, d'Agricultura i de Sanitat comproven que el document que arreplega tots els detalls del producte en qüestió és correcte. I que per tant eixeproducte ha complit tots els tràmits per a ser posat a la venda. Si detecten errors o problemes els posen en coneixement dels Equips Roca de la Guàrdia Civil, els encarregats del treball de camp, de detindre els delinqüents.

El DATA, que així es diu el document, arreplega tots els detalls del producte. Des del seu tipus, passant per la seua procedència, a on i a qui va dirigit... És, com explica l'Inspector Luis Maicas, el DNI dels productes del camp.

La Policia de la Generalitat, gràcies al control d'eixe document, en la campanya 2017-2018 ha detingut 57 persones, de les quals 38 van resultar investigades, i ha immobilitzat 1250 tones de productes de dubtosa procedència. Explica Maicas que els lladres treballen els productes de temporada i entre ells els més cars. Aquest estiu passat, per exemple, la garrofa.

Recentment s'han confiscat a Castelló 700 tones de garrofes suposadament robades. Ara està en marxa la campanya de l'ametla, i a partir de novembre se centraran en els cítrics.

L'inspector és clar: és necessari denunciar. Si no se sap d'on ix un producte no se li pot retornar al seu amo amb la qual cosa el dany és doble: el perjudici per a la víctima i la pèrduda d'una mercaderia que no és segura, i com a tal, es destrueix. Per açò insisteix: cal denunciar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?