Lunes, 01 de Marzo de 2021

Otras localidades

SALUT MENTAL

Pere Soronellas dóna la cara

Amb 35 anys li van diagnosticar Trastorn Obsessiu Compulsiu. Ara en té 60 i ens explica com conviu amb aquesta malaltia mental i perquè n'és d'important que ajudem a trencar amb l'estigma dels trastorns.

Pere Soronellas als estudis de Ràdio Reus

Pere Soronellas als estudis de Ràdio Reus / Jordi Cartañá

 

Es diu Pere Soronelles i ha vingut als nostres estudis per dona testimoni en primera persona del que és viure i conviure amb una malaltia mental. Ell té el famós TOC, Trastorn Obsessiu Compulsiu. Una malaltia que el duu a repetir accions però sobretot, en el seu cas, a veure's atrapat en un pensament que li va donant voltes i més voltes a dins del cap durant una o dues hores.

La seva és una malaltia de solitud per l'estigma que encara tenen les persones amb trastorn mental i també perquè confessa que quan està amb gent pot controlar la situació i la deix per quan arriba a casa i està sol.

Pren la medicació que li pertoca religiosament, ha treballat durant 10 anys en una mateixa empresa i reconeix que hi ha molta gent que encara es pensa que les persones amb malalties mentals són violentes o ximples. Tot el contrari. En Pere defensa que aquestes persones tenen una malaltia com pot ser qualsevol altre que pot arribar a tenir solució.

Us convidem a escoltar l'entrevista adjunta a aquest article per la potència que té el seu testimoni i per l'esforç que fa cada cop que parla sobre ell mateix en públic perquè surt de l'anonimat. Fins ara la seva zona de confort. Gràcies Pere.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?