Últimas noticias Hemeroteca

"Venim a fer periodisme"

El director general de la Cadena SER, Daniel Gavela, apunta en la presentació de la nova cadena SER Catalunya que "el que els polítics diuen és molt poc important, hem de prestar més atenció al que els polítics fan"

Daniel Gavela, director general de la Cadena SER / Cadena SER

Dilluns arrencarà la nova cadena SER Catalunya, composada per 17 freqüències i amb “Aquí, amb Josep Cuní”, com a peça destacada al seu “prime time”, de 7 a 12 del matí.

Cuní ha explicat en roda de premsa que “aquesta és una oportunitat a la que no podia dir que no. Daniel Gavela m’ha dit: fes periodisme”

El director del nou espai ha advertit que “reinventar-me de dalt a baixa m’agafa una mica gran. El que he de fer és ser fidel a l’essència i anar apartant els elements que l’han anat desvirtuant. Es pot intentar tornar a l’essència del periodisme. I l’essència és observar, preguntar i escoltar”.

Cuní ha explicat que el programa serà un punt de trobada de diferents generacions professionals, una trobada de sèniors i juniors, perquè “la ràdio té història però també futur” i ha remarcat que “no quedarem circumscrits al microclima informatiu de Catalunya i Andorra. No hi ha límits geogràfics. Qualsevol decisió de Trump ens afecta a tots nosaltres”

Pel que fa als continguts, el director general de la Cadena SER, Daniel Gavela, ha mostrat el seu desig “que el procés no ho sepulti tot. Que la SER sigui portaveu de la realitat catalana completa. El procés no és tot el que passa a Catalunya”. També ha apuntat que “hem de dedicar menys temps al que diuen els polítics i més al que fan i el que és realment important són els efectes de la política sobre la gent. El que els polítics diuen és molt poc important, hem de prestar més atenció al que els polítics fan"

Gavela ha remarcat que aquest és un projecte a llarg termini, que a Catalunya es fa molt bona ràdio i que “tenim molt de respecte a la gent amb la qual hem de competir”. Però a mitjà termini “pensem en recuperar els 500.000 oients que vam tenir o a llarg termini, d’aquí a 6 anys, quan es complirà el centenari de Radio Barcelona, aspirem al lideratge. Ens pesa més la voluntat i la determinació que els riscos”

Josep Cuní ha recordat que fa 15 anys que va deixar de fer ràdio i que ara s’ha plantejat si havia d’agafar el relleu d’ell mateix o reinventar-se. Creu que ha de ser capaç de moure’s “entre la fidelitat als principis i l’adaptació a les noves tendències. Hem de ser capaços de pensar en clau digital”

El director de la SER a Catalunya, Jaume Serra, ha remarcat que el nou programa és “una aposta molt seriosa de la Cadena SER i comptarà amb tota l’estructura informativa de la casa a Catalunya i a tot el món, al servei de la idea de fer un informatiu de mirada catalana al món i no al melic”. Serra ha destacat que “som la primera empresa de ràdio amb la capil·laritat a tot el territori català”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?