Sábado, 24 de Julio de 2021

Otras localidades

Ramats de Foc, un projecte pilot per netejar els boscos contra els incendis

Un programa en la lluita contra els incendis està promovent que els ramaders de les comarques de Girona pasturin amb ovelles, cabres i vaques el sotabosc de zones estratègiques marcades pels Bombers. Després busquen la complicitat dels consumidors

Ramats de Foc, un projecte pilot per netejar els boscos contra els incendis

La idea de la Fundació Pau Costa va més enllà perquè posa en contacte ramaders, carnisseries i restauradors per promocionar i vendre carn i làctics d'animals que pasturen en aquests punts.

Segons Oriol Vilalta, director de la Fundació Pau Costa es tracta que els ramats tornin a gestionar els boscos com s'havia fet antigament.

Actualment hi ha 5 carnisseries, un restaurant i 4 ramaders que participen en aquest projecte. La idea és ampliar-lo amb 17 explotacions i 30 establiments.

Els Bombers ha marcat una superfície de 12.700 hectàrees a les comarques de Girona que si es pasturen podrien servir per aturar els incendis forestals i evitar que es facin grossos. En aquesta zona hi ha 70 explotacions d'ovelles, cabres i vaques. I d'aquestes, la Fundació Pau Costa treballa amb una vintena perquè s'incorporin al projecte de Ramats de Foc.

Les vendes a les carnisseries sota la marca Ramats de Foc han crescut un 12% a les carnisseries i un 40% al Restaurant Mas Pi de Verges, que és el primer que participa en aquest projecte pilot.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?