Hora 14 EbreHora 14 Ebre
Actualidad
DESCOBRIMENT DESTACAT

L'IRTA ha aconseguit practicar tècniques de reproducció assistida en peixos

El descobriment és clau per controlar els processos reproductius a l'aqüicultura

Instal·lacions de l'IRTA a La Ràpita / ACN ACN

Tortosa

L’Institut de recerca i tecnologia agroalimentària (IRTA), ha aconseguit per primer cop utilitzar tècniques de reproducció assistida en peixos.

La importància del descobriment rau en la possibilitat de controlar la reproducció en peixos des d’estadis d’immaduresa fins a que produeixen ous i espermatozoides, el que podria servir, per exemple, per controlar la reproducció d’algunes espècies en perill d’extinció.

Una de les científiques que ha treballat en el projecte, Sandra Ramos, ha explicat que "el que pot suposar per a la aqüicultura es poder reproudïr qualsevol espècie en qualsevol moment".

L’espècie amb la que s’ha treballat és la Llissa, un peix que segons ha explicat Ramos destaca perquè és omnívor, a diferència de la major part d’espècies que consumim, que són carnívores.

"Actualment l'aqüicultura es centra en espècies carnívores com la dorada o el llobarro, que depenen de l'oli i la farina de peix, però per a la sostenibilitat futura de la producció aqüicola necessitem espècies que no depenguin de productes de la pesca, sino que siguin omnívores" ha detallat Ramos.

L’IRTA ha treballat conjuntament amb l’empresa de biotecnologia Rara Avis, i el projecte l’han subvencionat des del Ministeri de Ciència i la Unió Europea.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00