Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 06 de Diciembre de 2019

Otras localidades

SEP i Sipaag van trencar amb la plataforma pels atacs als seus representants

Així ho manifesten en un comunicat, negant que el motiu siguin discrepàncies en el model de pagament de les baixes laborals

Assemblea general de funcionaris convocant la vaga general del passat mes de març / ()

Els sindicats SEP i Sipaag han negat que el trencament amb la Plataforma Sindical tingui relació amb el nou sistema de pagament de les baixes laborals dels funcionaris.

En un dur comunicat, els dos sindicats majoritaris a la funció pública han situat les discrepàncies en les declaracions efectuades per alguns membres de la Plataforma demanant la dimissió dels seus representants a la Comissió de la mútua. Consideren que "van atacar" injustament els seus representants sobre el canvi en el sistema de pagament que, al seu entendre, no és culpa de la Comissió sinó fruit de l'aplicació de la llei per part de la CASS. Així ho ha explicat el portaveu del SIPAAG, Lluís Anguita.

Anguita ha assegurat que la comissió està treballant en trobar una solució perquè els funcionaris cobrin el més aviat possible quan estan de baixa i ha matisat que el retard de l'octubre va ser puntual i ja està solucionat.

Afirma que el canvi de model ve motivat per abusos comesos en el passat i que van ocasionar un forat de 300.000 euros al fons de la mútua, un forat que gràcies a la gestió de la Comissió s'ha reduït fins els 80.000 euros.

Els dos sindicats han lamentat el procés que els ha dut a la separació de la plataforma perquè resta força a l'acció sindical però consideren que les confederacions han de funcionar de manera ajustada a la llei.

Demanen que la plataforma garanteixi un funcionament assambleari, que estigui constituïda legalment i que reguli tant les aportacions econòmiques com el dret a vot de cada sindicat membre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?