Últimas noticias Hemeroteca

Mirant cap al cel

La Llavor mira el cel perquè aquestes pluges porten camí de fer malbé el camp valencià. Preocupen els cítrics

En una primera valoració de les pluges que estan caient des de dimecres a la nit, i que encara ens acompanyaran uns dies més, Cristóbal Aguado, de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA), augura greus danys. Plou sobre mullat i tanta aigua no és bona i es traduirà, segons Aguado, en asfíxia de les arrels. Tampoc és bona per a la campanya de cítrics en marxa. Els caquis de la Ribera preocupen menys perquè són més resistents, però si es perllongaren les pluges també podrien veure's afectats.

Per a Aguado, a més, el pitjor és que la major part d'aigua que està caient es perd perquè cau molt a prop de la costa i pràcticament gens va als embassaments. Sí que es recuperen els aqüífers de la zona prelitoral i litoral, però amb açò no és prou.

Carles Peris en La Llavor

El nou president de la Unió de Llauradors, Carles Peris, ha tingut el seu baptisme en La Llavor. Com ja va assenyalar en la SER el dia de la seua presa de possessió, hi ha molt per a fer per a seguir insistint en la línia de treball de la Unió de Llauradors dels últims anys. Demana una dignificació del treball en el camp i que l'Administració tinga més en compte els agricultors a l'hora de prendre decisions.

Isabel Navarro, que forma part de la nova executiva de la Unió de Llauradors, afirma que s'ha avançat però que queda molt per fer per a que la dona estiga en igualtat de condicions que l'home en el treball del camp. I lamenta que iniciatives com la que va posar en marxa el Ministeri fa anys per a la tributació compartida no s'haja publicitat prou i siga una gran desconeguda. Una campanya que vol regularitzar el treball femení en el camp. Les dones, tradicionalment, no han cotitzat perquè només "ajudaven", i quan es fan majors es queden sense cap subsidi.

També en La Llavor

Parlem de com conservar més encara una de les varietats de tomaca més resistents: la "tomata de penjar", d'Alcalà de Xivert. Un equip de la Politècnica porta anys treballant per a combatre les plagues que li afecten i per a fer-la encara més resistent.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?