Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Barcelona expulsa un miler d'avis i àvies cada any

L'ajuntament atribueix aquest èxode a la llarga llista d'espera per accedir a les residències públiques de la ciutat

Barcelona expulsa un miler d'avis i àvies cada any

Elisenda Rosanas (ACN)

Barcelona expulsa, cada any, un miler d'avis de més de 80 anys que se n'han d'anar a viure a altres punts de Catalunya. Són dades que ha obtingut l'Institut d'Estudis Regionals analitzant el padró dels últims quatre anys.

Entre els que arriben i els que marxen cada any, la capital catalana perd 1.300 avis de més de 80 anys, sense tenir en compte la taxa de mortalitat. La majoria trien altres municipis de Catalunya, especialment de l'Àrea Metropolitana, i només 300 se'n van a altres punts d'espanya i de l'estranger.

Però el fet és que el 90% dels avis de Barcelona volen morir a la capital. El sociòleg Marc Martí, autor de l'estudi, apunta que caldria garantir l'accessibilitat dels pisos on viuen aquests avis. "Tenir ascensor o el condicionament de la pròpia llar condicionen la permanència voluntària d'aquests ciutadans a casa seva", apunta.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de drets socials, Laia Ortiz, ho explica per la falta de residències a la ciutat: "Hi ha 6.000 persones esperant una residència pública a Barcelona i alguns marxen per demanar serveis que no troben a la ciutat per la manca d'inversió que ha fet la Generalitat".

L'estudi forma part de la diagnosi 2030 encarregat per l'ajuntament. Es calcula que llavors un de cada tres barcelonins tindrà més de 60 anys

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?