Sábado, 28 de Noviembre de 2020

Otras localidades

450 euros com a màxim per un pis de Protecció Oficial

La Generalitat es compromet que els pisos de protecció oficial que es construeixin a partir d'ara costaran, com a màxim 450 euros. Hi ha promocions de protecció oficial que poden arribar a costar més de 800 euros al mes pels inquilins.

450 euros com a màxim per un pis de Protecció Oficial

EUROPA PRESS - Archivo (EUROPA PRESS)

La Generalitat aprova un pla d'ajudes per fer habitatge protegit on s'estipula que, com a màxim, les vivendes poden costar 450 euros al mes. Això sí, també hi ha un topall de metres quadrats. No es podrà construir pisos de més de 70 metres quadrats. Ho ha explicat a Ser Catalunya el director adjunt de l'agència de l'habitatge, Jaume Forn, que diu que aquests preus quedaran "inalterables" durant 25 anys. Només es podran apujar lleugerament amb l'IPC.

Lloguer de protecció social a 800 euros

Fins ara, hi ha algunes promocions d'habitatge social que es poden apujar fins als 800 euros. És el que, els ha passat a 28 famílies que viuen en un bloc de pisos de protecció oficial de Santa Perpètua de Mogoda. El propietari s'ha venut el pis, i a l'hora de renovar els contractes els nous arrendataris els han duplicat el preu. L'Àngel Ponce és un dels veïns de l'immoble, que explica que "es neguen" a pagar aquest preu. Moltes de les famílies que hi viuen són treballadores precàries o a l'atur que no poden assumir aquest preu. El problema és que aquests nous preus són totalment legals, la Generalitat no els pot sancionar, perquè els preus es van fixar en una forquilla de màxim, 800 euros.

El regidor d'habitatge de Santa Perpètua, Joan Alcántara, ha comencat a negiociar amb els nous propietaris. "Si no els abaixen el preu aquestes famílies hauran de marxar del poble", explica, ja que no hi ha més habitatges al municipi a preus de 400 euros. L'ajuntament diu que l'únic que pot fer és apelar a la bona fe dels propietaris.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?