Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 07 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Un greu incendi crema bona part dels Serradells sense causar víctimes

  • Els danys materials són molt quantiosos i afecten tota la façana sud de l'edifici i el sostre de la piscina
  • Testimonis presencials asseguren que el foc s'ha declarat a la façana en obres
  • La propagació ha estat molt ràpida atesos els materials altament inflamables que hi ha a la zona afectada
  • L'evacuació del recinte, amb 160 de persones en aquell moment, ha estat molt ràpida i efectiva

El foc s'ha declarat a la façana en obres del Centre esportiu dels Serradells i s'ha propagat de manera molt ràpida. /

Un gran incendi ha afectat bona part del Centre Esportiu dels Serradells sense causar víctimes ni ferits.

Segons testimonis presencials, el foc s'ha declarat cap a les 9 del matí a la façana en obres de l'edifici, a l'ala sud, situada en la part a tocar de la piscina i a sobre de l'aparcament, i s'ha propagat de manera molt ràpida afectant l'interior del recinte aquàtic i el sostre, quedant totalment calcinat.

En aquell moment hi havia operaris treballant en el revestiment de la façana. Una espurna en un treball de soldadura podria ser la causa inicial del foc, segons els mateixos testimonis, tot i que els bombers no han volgut confimar aquest extrem, a l'espera de poder fer la valoració general del sinistre.

Les flames han entrat a l'interior de la piscina dels Serradells, la part més afectada pel gran incendi declarat aquest matí al centre esportiu. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Efectius dels bombers extingint el foc des de l'interior del centre esportiu dels Serradells. Es veu com la façana de la zona aquàtica del recinte ha quedat totalment calcinada així com el fals sostre. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Ràpidament s'ha activat el pla d'evacuació tenint en compte que el Centre esportiu acull l'escola bressol amb 35 nadons en aquell moment a l'interior.

Uns estudiants del Lycée que en aquell moment feien l'activitat d'handbol a l'interior, ha assegurat a la SER que els han avisat operaris de la instal·lació que hi havia foc i que havien de sortir ràpidament. Asseguren que des de la pista on feien l'activitat física no s'han sentit les alarmens antiincendi i que han sortit amb els seus professors seguint el pla d'evacuació practicat en d'altres ocasions.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, present al lloc del sinistre pràcticament des de l'inici, ha volgut destacar que el pla ha funcionat i que gràcies a la rapidesa dels empleats i dels usuaris, tant la guarderia com la resta d'instal·lacions s'han pogut desallotjar de manera ràpida i eficaç abans que el foc fos més important. I és que era visible des d'un quilòmetre a la rodona.

Els nadons han estat traslladats fins a una cafeteria propera amb l'ajuda de personal, pares i usuaris del recinte, quedant resguardats a l'espera de l'arribada dels progenitors.

En aquell moment al centre esportiu hi havia 160 persones entre personal, usuaris i treballadors de l'obra de remodelació.

El foc ha quedat controlat una hora més tard i totalment extingit a les 12 del migdia.

Han calgut efectius de les casernes d'Andorra la Vella i La Massana i l'ajuda d'un helicòpter, des de l'aire, per poder apagar-lo ateses les seves dimensions .

El subdirector del cost d'extinció, Jordi Farré, ha explicat que tot indica que l'incendi s'ha originat a la façana on s'estaven fent tasques de revestiment i que s'hauria propagat de manera molt ràpida atesos els materials altament inflamables de la part en obres, com bastides, malles i cobriments aïllants entre d'altres.

El foc ha arribat a entrar a la zona de la piscina olímpica i al fals sostre d'aquesta àrea.

El comú encara no ha valorat els danys però aquest fet "preocupa poc" a la corporació, segons Marsol, qui ha volgut posar de relleu que no hi ha hagut ni una sola víctima, ni tant sols per inhalació de fum.

Pel que fa al reallotjament dels alumnes de l'escola bressol, que no ha quedat afectada en principi pel fum en trobar-se en un edifici annex, s'ha previst traslladar-los de manera momentània a la guarderia de Santa Coloma així com en d'altres guarderies de la parròquia que s'han ofert a col·laborar en l'acollida mentre no s'assegura l'estat general de l'edifici dels Serradells.

Per ara es desconeix si el foc ha afectat l'estructura de l'edifici, una valoració que efectuaran els bombers un cop extingit l'incendi.


*Aquesta informació està subjecta a posteriors ampliacions

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?