Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El sector bancari descarta fusions a curt termini

L'ABA celebra l'homologació financera la qual obre, al seu entendre, un moment òptim per començar a créixer

El sector bancari no preveu fusions a curt termini i no les considera necessàries per competir al mercat global després del seu procés d'homologació internacional. Així ho ha posat de relleu el president de l'ABA, Ricard Tubau.

L'Associació de bancs acaba de celebrar el seu 25è aniversari en un sopar de gala a Soldeu que ha reunit tot el sector i les màximes autoritats del país, encapçalades pel copríncep episcopal, Joan Enric Vives. En aquest context, l'ABA ha valorat el futur del sector tot destacant la culminació amb èxit del procés d'adaptació a l'intercanvi automàtic d'informació fiscal i els estàndards OCDE. Tampoc preveu fusions i sí creu en l'especialització del sector per competir al mercat global. "Tenim un model que fa que el banc individual sigui extraordinàriament rendible i eficient i, per tant, tampoc genera una urgència i els operadors no necessiten crear les fusions" ha destacat Tubau per afegir que "les operacions de concentració esdevenen perquè hi ha un projecte comú i ara això no s'esta donant".

De la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha subratllat que la preocupació del Govern no eren les possibles fusions bancàries sinó que "la plaça financera es vagi consolidant i això es pot fer amb les actuals entitats i amb la seva dimensió actual".

Els bancs del país gestionen més de 44.000 milions d'euros de recursos, una xifra que, segons Tubau, s'incrementarà enguany.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?