Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El preu mitjà del lloguer a Andorra se situa entre els 539 i els 587 euros

Estadística situa entre un 0,2% i un 0,6% l'increment respecte el darrer any

Segona reunió de la Comissió Nacional de l'habitatge. /

El preu mitjà del lloguer a Andorra se situa entre els 539 i els 587 euros mensuals, segons el departament d'Estadística. Això significa un augment d'entre un 0,2 i un 0,6% respecte el darrer any.

Així s'ha posat de relleu a la segona reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge per analitzar i debatre la problemàtica dels augments dels preus dels lloguers.

El coordinador del Departament d’Estadística, Enric Ripoll, ha exposat les dades extretes en base a l’estudi de l’Índex de preus de consum i en base a l’enquesta de pressupostos familiars. Ha indicat que el preu mitjà del lloguer d’habitatges se situa entre els 539,54 euros i els 587,3 euros, mentre que situen el preu mitjà per metre quadrat entre els 6,8 euros i els 7,1 euros.

D’altra banda, Ripoll ha mostrat els resultats de l’estudi del valor dels béns immobles en base a la informació del Departament de Tributs sobre les transaccions subjectes a l’Impost de Transmissions Patrimonials. En aquest sentit, ha assenyalat que el preu mitjà de la venda d’habitatges multi-familiars és de 2.050 euros per metre quadrat i el preu mitjà de venda d’habitatges unifamiliars és de 2.280 euros.

Finalment, la Comissió també ha conegut les dades recollides per Estadística que mostren que actualment hi ha 33.249 habitatges ocupats per llars residents. Aquest estudi mostra que des del 2010 hi ha prop de 4.000 noves llars que ocupen habitatges buits o de nova construcció.

Aquests estudis són una primera base per a l’anàlisi més global que durà a terme la Comissió.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?