Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

Fèlix Larrosa, diu que els comptes "estan auditats" , que estan "tranquils" i que es tracta d'una querella "política"

L'alcalde de Lleida declara per presumptes irregularitats en els comptes de l'EMU arran de la querella de Postius

Fèlix Larrosa abans d'entrar avui als Jutjats /

Avui ha declarat l'alcalde de Lleida, Felix Larrosa, per presumptes irregularitats en els comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme de Lleida, que afectarien els anys 2014, 15 i 16 quan Fèlix Larrosa, ara alcalde, era regidor d'Urbanisme.

Fèlix Larrosa declara als Jutjats de Lleida pel 'cas EMU' i també de tres tinents d'alcalde, Montse Mínguez, Rafel Peris i Xavier Rodamilans, a més del gerent de l'EMU, Guillermo Hervera / RÀDIO LLEIDA

És arran d'una querella que va presentar el cap de l'oposició Toni Postius, del PDECAT, que assenyala que hi va haver falsedat de document mercantil, societari i de tràfic d'influències. Felix Larrosa, diu que els comptes qüestionats “van ser auditats”. Explica que es tracta d'una querella "política", que estan "tranquils" i que els comptes "estan auditats". I a més, diu són comptes aprovats en ple. Qualifica la querella de 'política' i considera que tindrà “poc recorregut”

Crònica. El cas EMU / MERCÈ MARCH (RÀDIO LLEIDA)

En aquest “cas EMU”, hi ha un total de 12 persones citades a declarar. A més de Larrosa, avui també han declarat el regidors socialistes Rafel Peris, Xavier Rodamilans, i Montse Minguez. La setmana passada (23 de novembre) ho van fer els regidors de ciutadans, Angeles Ribes i José Luis Osorio, i el regidor del PP, Joan Vilella, i l'auditora dels comptes de l'EMU en aquell període, M. M. Aguado,

Denúncia de Postius

Postius va denunciar una "alteració dels resultats dels comptes anuals del 2014 en la presentació dels comptes del 2015" al Registre Mercantil i l'aplicació de revaloritzacions d'actius "completament improcedents" als comptes del 2015, a partir de la taxació efectuada. En la denúncia, considera que es volia "simular una situació de solvència inexistent" quan l'empresa es trobava en "situació de fallida", fet que hauria impossibilitat la concessió el 2017 d'un crèdit de 10,6 milions d'euros per part de l'Ajuntament de Lleida a l'EMU. L'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), SL, és una societat mercantil que té com a soci únic l'Ajuntament de Lleida.

Un exemple de les irregularitats denunciades seria que en els comptes presentats per l'EMU al Registre Mercantil el 2015, la partida 'Terrenys i construccions' referent al 2014 estava valorada en 18.977.113,16 euros. En canvi, en els comptes del 2014 la xifra que apareix referida a la mateixa partida per aquell exercici és de 21.418.326, 96 euros. Pel que fa als 'actius' de la societat, als comptes presentats el 2015 els actius corresponents a l'any 2014 estan valorats en 93.409.131,79 euros, mentre en el balanç comptable presentat el 2014 al Registre Mercantil, el valor dels 'actius' corresponents a aquell mateix any és de 111.663.930, 44 euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?