Últimas noticias Hemeroteca

L'aigua subterrània ha fracturat la base d'un túnel de FGC

Una inspecció rutinària de la companyia va detectar a l'abril l'esquerda i els tècnics treballen ara en la reparació dels 40 metres afectats

()

Una inspecció rutinària de Ferrocarrils de la Generalitat va detectar a l'abril una fractura en la base d'un dels seus túnels, a l'estació d'Almeda, a Cornellà. S'hauria produït pel moviment del nivell freàtic, per l'aigua subterrània que hi ha en aquesta zona molt propera al Llobregat. Els tècnics treballen des de divendres per substituir 40 metres del que s'anomena la contravolta de la galeria, la part on es recolzen les vies.

Són unes obres complexes que obliguen a tallar el servei entre l'Hospitalet i Sant Boi fins dissabte. Per poder treballar s'ha hagut de bombejar aigua del subsòl fins que el nivell freàtic ha baixat dos metres. S'han aixecat les vies i la part més complicada és treure la base actual del túnel perquè és l'element que li dona força al conjunt de la galeria.

El director de projectes de Ferrocarrils, Pere Mateu, ha explicat que els moviments de l'aigua subterrània al llarg dels anys han provocat un forat a la sorra sobre la que es recolzava el túnel. Ara s'optarà per un sistema diferent. Diu Mateu que "la que es construeix ara està pensada perquè pugui treballar exactament com si fos un pont i, tant si hi ha terres a sota com si no hi ha, no donaria aquesta mena de problemes".

El president de Ferrocarrils, Ricard Font, ha destacat la importància de les inspeccions preventives i de corregir els problemes en un temps raonable. "Ja no dic perquè hagués pogut suposar un accident, que això no hauria arribat", diu Font i afegeix que "com dèiem quan parlàvem d'altres companyies, no val que quan tens un bony a la xarxa posis una limitació temporal de velocitat" que s'han de solucionar.

Les obres afecten uns 40 metres de túnel i costaran un milió d'euros. La previsió és que estiguin acabades dissabte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?