Sociedad
SANITAT

El CatSalut agafa les regnes de l'hospital Sant Joan de Reus

N'assumeix la gestió amb el deute que això comporta.

Interior de l'Hospital Sant Joan. / ACN

Reus

La Generalitat aparta l'Ajuntament de Reus de l'hospital Sant Joan i n'assumeix totalment la gestió. És la fi d'un model sanitari únic a Catalunya, que des dels anys 80 es va proposar arribar allà on no arribava el govern català. Amb exemples com l'hospital comarcal de Móra d'Ebre, i d'altres més recents com mitja dotzena de Centres d'Assistència Primària només al Baix Camp, l'hospital lleuger d'Amposta o la residència d'avis d'Ascó. L'Hospital Sant Joan i l'empresa Sagessa han estat un pilar de la sanitat al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i ara ho han deixat de ser.

La Generalitat, a través del CatSalut, assumirà totalment el control de l'hospital, els seus treballadors i també el seu deute. Diu el seu director, Adrià Comella, que els costos actuals per mantenir un servei de qualitat no estan ja a l'abast dels pressupostos municipals i que cal el múscul financer de la Generalitat.

Sense la joia de la corona

De fet, l'acumulació d'exercicis amb dèficits de set xifres des de 2013 va provocar un crit d'auxili de l'Ajuntament a la Generalitat. El consistori, també amb les arques minvades de recursos, no ha pogut salvar el que durant anys ha estat la seva joia de la corona.

Ara el consistori reusenc queda apartat del govern de l'hospital i s'haurà de conformar amb proposar algun nom per seure al consell d'administració de la futura empresa pública tutelada pel CATSALUT i que veurà la llum durant l'any vinent. Adrià Comella assegura que amb la nova etapa no només es tracta d'estabilitzar la situació econòmica actual sinó que té plans expansius, ja que l'hospital, inaugurat l'any 2009, té bona part de les seves instal.lacions en desús actualment. Comella assegura que negocia amb el Joan XXIII i altres actors una renovació del mapa sanitari del Camp de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00