Últimas noticias Hemeroteca

L'ampliació de la C-16 preveu dos nous túnels a Berga i Cercs

L'any 2020 començaran les obres que contemplen 3 carrils entre Cercs i Bagà separats per una mitjana mòbil

Google Maps

La Generalitat preveu iniciar les obres per ampliar la C-16 entre Berga i Bagà l'any 2020, un tram de 21 quilòmetres. De moment, el departament de Territori ha tret a exposició pública l'estudi informatiu i d'impacte ambiental d'aquest projecte del que es parla fa anys. La carretera es desdoblarà entre Berga i Cercs i es construirà un tercer carril fins a Bagà amb una mitjana mòbil, que permetrà que hi hagi dos carrils de baixada o de pujada en funció de les necessitats del trànsit.

Actualment, la C-16 entre Berga i Bagà és una carretera d'un carril per sentit que n'incorpora un tercer en trams concrets per fer avançaments. El projecte de la Generalitat és que entre Berga i Cercs hi hagi dos carrils per sentit i això obliga a construir dos nous túnels 450 metres.

En el tram que queda fins a Bagà el desdoblament es descarta pel cost econòmic i ambiental i s'opta per fer una carretera de 2+1 amb una mitjana mòbil que permetrà que hi hagi dos carrils de pujada o de baixada en funció del volum de trànsit. Per exemple, els divendres hi hauria dos carrils de pujada i un de baixada i els diumenges al revés. Aquí també s'hauran d'eixamplar els túnels de la Nou, Castell de Guardiola i Guardiola de Berguedà.

La mitjana mòbil és un sistema innovador que s’utilitza a Itàlia o Gran Bretanya. Es mou amb una màquina que pot avançar a una velocitat d’entre 15 i 20 quilòmetres per hora.

El Secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha explicat en una entrevista a SER Catalunya que la idea és tenir el projecte constructiu abans d'acabar el 2019 i començar obres en 2020. Això sí, apunta que s'haurà d'avançar per fases per la complexitat de l'obra i en funció de la disponibilitat pressupostària. Gavín explica que estem parlant d'un "terreny difícil, d'alta complexitat" i que l'obra "impacta sobre una vintena d'infraestructures com túnels, ponts o passos inferiors". Per tant, diu, "és possible que l'haguem d'abordar per fases i en funció de les disponibilitats pressupostàries d'aquell moment".

Quan fa 5 anys es va plantejar l'opció de convertir la C-16 en una carretera 2+1 amb mitjana mòbil, es parava de fer tres carrils en tot el tram, de Berga a Bagà. Però Gavín explica que els estudis que s'han fet diuen que el desdoblament és viable entre la capital del Berguedà i Cercs i que els anàlisis de demanda també ho aconsellen. Ara mateix la intensitat mitjana diària és de 14.000 vehicles, però fluctua molt en funció de l’estació de l’any i del dia de la setmana.

Les obres volen millorar la seguretat i la fluïdesa d'aquesta via i tenen un cost estimat de 178 milions d'euros. Una xifra molt més baixa que els 700 milions d'euros dels que es va parlar quan es plantejava el desdoblament fins a Bagà.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?