Jueves, 04 de Marzo de 2021

Otras localidades

La Generalitat busca comprador per Comforsa

L'empresa del sector del metall, amb més de 300 treballadors, és propietat de la Generalitat

L'empresa pública Avançsa ha encarregat un informe per decidir què fer-ne. Els sindicats demanen que no marxi del Ripollès

La consellera Àngels Chacón va presidir una reunió amb Comforsa el 22 de juny

La consellera Àngels Chacón va presidir una reunió amb Comforsa el 22 de juny / Departament d'Empresa

La Generalitat busca comprador per Comforsa. Aquesta empresa del sector del metall, amb més de 300 treballadors, és propietat de la Generalitat, que ara ha encarregat un informe per decidir què fer-ne. Els sindicats demanen que no marxi del Ripollès.

Comforsa és una de les poques grans empreses del Ripollès que ha sobreviscut a la crisi i ho ha aconseguit per les injeccions milionàries que hi ha fet la Generalitat, que n'és la propietària a través de l'empresa pública Avançsa. Ara, el Departament d'Empresa ha encarregat a una assessoria externa un informe per saber com cal fer la venda i ha demanat també un estudi de mercat sobre possibles compradors.

El govern català fins i tot es planteja -arribat el cas- fer un 'data room' financer, un dels últims passos en el procés de compravenda on s'entrega tota la informació de l'empresa venedora als compradors. Fonts del Departament expliquen que després de l'informe decidiran si vendre totes les accions, seguir mantenint un tant per cent de Comforsa o altres tipus de gestió.

La UGT demana que -sigui com sigui- es garanteixin els llocs de treball i que s'esvaeixi qualsevol dubte perquè el futur comprador no s'endugui l'empresa a un altre país. Isabel Martínez és la secretària general de la Federació d'Indústria de la UGT a les comarques de Girona.

Comforsa fabrica peces de metall per a cotxes, obres públiques i cigonyals per a motors dièsel. Té tres centres de producció, a Campdevànol i a Ripoll. En l'última injecció de diners que ha anunciat la Generalitat hi va posar 10 milions d'euros. Va tancar l'any 2017 amb una xifra de vendes de 66 milions d'euros, 5 milions més que l'any anterior.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?