Sociedad
SOCIETAT

Els primers acomiadaments

Virginias de Reus avui fa efectiu els primers 68 acomiadaments d'un total de 125 treballadors afectats per l'ERO de l'empresa. Un procés que s'allarga fins el 28 de febrer i en el que encara no s'ha resolt la incògnita del futur laboral de 37 treballadors que en un principi havien de ser subrogats per Acrimon.

Imatge d'arxiu de la manifestació dels treballadors de Virginias pels carrers de Reus / Cedida

Reus

Últim dia per a 68 persones com a treballadors de l'empresa reusenca de Dolços Viginias de Reus. Un pas més doncs en el procés concursal que travessa l'empresa que preveu acomiadar un total de 125 persones que perdran la seva feina a les plantes de Reus i Pardinyes. Queden pendent, però el futur de 37 treballadors que en un principi els han de subrogar i se'ls farà seus Acrimon, empresa que juntament amb Risi, van comprar Virginias el mes de juliol. I diem pendent perquè, Encarna Quirós, la lletrada que representa a 100 treballadors, ha explicat als nostres micròfons que durat tota la negociació de l'ERO no s'ha emès un document formal amb un llistat d'aquests treballadors.

El perfil de treballador acomiadat és el d'una persona major de 50 anys que fa 20 i 30 anys que treballa a l'empresa. Alguns d'ells freguen a l'edat de la jubilació pel que veuen la seva situació molt complicada. El perfil de persones subrogades són apunta a que seran treballadors molt més joves, sense antiguitat i amb un salari menor que el dels afectats per l'ERE.

El 28 de febrer s'haurà acabat el procès d'acomiadaments i a partir de l'1 de març es preveu que a Reus es produeixi torrons i xocolata, quan, justament aquestes festes de nadal no hi ha hagut producció de torrons.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00