Sociedad
VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Una quinzena de maltractadors han participat al programa de rehabilitació

La comissió de prevenció de la violència de gènere impulsarà un programa per eradicar conductes masclistes entre els joves

Reunió de la comissió nacional de prevenció de la violència de gènere. / J.A.Viladot SFGA

Andorra la Vella

Una quinzena d'homes han participat en el programa de prevenció i rehabilitació destinat a maltractadors per lluitar contra la violència de gènere.

Aquest dimarts s'ha celebrat la reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de Violència de Gènere, en la que el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, ha explicat que la majoria dels assistents en aquest programa ho han fet de forma voluntària. Tres han estat derivats pel departament de Protecció a la Infància i un per la justícia, el què vol dir que, per primer cop,una resolució d'un batlle obliga a un home acusat de maltractament a inserir-se a aquest programa de rehabilitació.

El titular d'Afers Socials ha afegit que amb la posada en marxa del Programa per a la promoció de les relacions no violentes i amb el marc legal establert, ara cal que tant batlles com magistrats puguin utilitzar aquesta via a l'hora de fixar les penes.

Un altre dels problemes que preocupa a la comissió és la violència de gènere entre els joves. Per aquest motiu, es vol inicidir en les escoles, i en els punts joves dels comuns. Espot diu que les noves generacions són les que han de ser plenament conscients de la necessitat d'erradicar qualsevol tipus de violència.

El ministre diu que el protocol específic que es segueix al SAAS funciona correctament. Cal recordar que fa uns mesos es va posar en dubte arran del cas d'una dona que denunciava que no havia estat atesa correctament. Altres col·lectius que han rebut formació són els Bombers, el personal docent i els advocats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00