Sociedad
LLEI DE LA FUNCIÓ PÚBLICA

El SEP confia en superar el miler d'assistents a la manifestació d'avui

Compta amb el suport de l'USDA, el Sindicat Andorrà de Treballadors, el Sipaag, el PS, SDP i Podem Andorra

Concentració pels drets socials del passat 17 de desembre. Els sindicats de funcionaris confien a superar el miler d'assistents d'aquesta manifestació a la concentració convocada aquesta tarda a la plaça del The Cloud. / Cristina Fernández Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

El Sindicat de l'Ensenyament Públic espera superar el miler d'assistents en la concentració d'aquesta tarda per protestar contra l'aprovació de la Llei de la funció pública i contra la política de retallada de drets promoguda per l'executiu de DA i està disposat a portar a Estrasburg les limitacions del dret a vaga.

La protesta està convocada a les set de la tarda a l'antic edifici d'Andorra Telecom on s'havia de construir el The Cloud. Compta amb el suport de l'USDA, el Sindicat Andorrà de Treballadors, el Sipaag, el PS, SDP i Podem Andorra.

El secretari general del SEP, David Garcia, s'ha mostrat optimista sobre l'afluiència de ciutadans que s'hi puguim sumar perquè assegura que la llei que s'aprovarà demà al Consell General no només afecta als funcionaris sinó també a la resta de la població. Critica que la nova llei que regula el dret de vaga sigui tan restrictiva i ja ha deixat clar que treballen per portar-la a Estrasburg.

L'últim sindicat en sumar-se a la protesta ha estat el del personal adscrit a l'administració general, Sipaag, que ho va decidir ahir en assemblea. El suport va ser unànime.

El president, Lluís Anguita, ha explicat que descarten fer cap acció demà mateix prop del Consell General perquè no tenen clar què els permet i què no la nova legislació de regula el dret a vaga i manifestació.

Durant la concentració, els organitzadors serviran una tassa de caldo calent a les persones que hi acudeixin. David Garcia no descarta que depenent l'hora que s'acabi aprovant la llei algunes persones acudeixin de forma individual al Parlament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00