Sociedad
PRESSUPOST 2019

Preocupació del Govern per l'obertura al Pas de botigues sospitoses de fomentar el contraban

Defensa l'establiment d'un preu mínim del tabac per evitar el frau mentre que l'oposició titlla la llei d'"intervencionista"

El grup liberal ha mostrat la seva total oposició al projecte de llei que fixa un preu mínim de venda del tabac. / M.R. ANA

Andorra la Vella

El Govern es mostra preocupat per la instal·lació de noves botigues al Pas de la Casa que podrien ser un focus de contraban de tabac, mentre l'oposició titlla d'intervencionista el projecte de llei que en fixa el preu mínim.

El Consell General ha desestimat les dues esmenes a la totalitat presentades pels Liberals i els consellers d'Unió Laurediana+Independents de la Massana amb els vots en contra de la majoria demòcrata i de la consellera general independent, Sílvia Bonet.

El cap de l'executiu, Antoni Martí, ha explicat que la Policia està investigant la pràctica d'aquests nous comerços que estarien rebentant els preus. Una situació que, diu, preocupa a la ciutadania i que generea inseguretat. Per aquest motiu, ha defensat el text legislatiu perquè assegura permetrà posar ordre i afavorirà als petits establiments.

De la seva banda, el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha deixat clar que establir uns preus mínims és intervencionista i que va en contra del que diu la Unió Europea. En aquest sentit, creu que perjudica a la indústria que es dedica al low cost i demana fixar el marge comercial si es vol protegir als comerciants.

El conseller general d'UL+Independents de la Massana, Josep Pintat, també diu que aquest projecte de llei és intervencionista i que pensa que hauria estat millor regular el diferencial de preu a través dels impostos.

Al seu torm, el conseller general del PS, Pere López, ha mostrat els dubtes sobre quina incidència tindrà en el petit comerç i pot treure competitivitat a les botigues que no estan al centre. Així mateix, apunta que afectarà al turisme renunciant a una part del mercat low cost.

Finalment, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha defensat que aquesta mesura és positiva per a la indústria, comerciants i colliters i que el format escollit fa que es preservi el diferencial entre les marques premium i les de la franja més baixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00