Sociedad

El Barça a la jutge: la denúncia del Llevant arriba tard i l'esperit de la norma permet jugar

Pel que fa al fons, el Barça apel·la a l'esperit de la norma i interpreta que un jugador sancionat sí pot jugar en una competició diferent

Chumi durant el partit de Copa del Rei contra el LlevantEUROPA PRESS

Barcelona

L'escrit del Barça a la jutge de Competició, Carmen Pérez, al que ha tingut accés SER Catalunya, comença remarcant que l'article 26 del Codi Disciplinari estableix un termini per presentar denúncies pel que fa a alineacions indegudes que el Llevant no ha respectat de manera que la classificació està “convalidada”.

També rebutja el recurs presentat pel Llevant perquè es basa en una sentència de l'Audiència Nacional que té a veure amb el bàsquet.

I diu el Barça que, a diferència del codi del bàsquet, el del futbol “estableix clarament la regulació jurídica en casos d´alineacions indegudes”.

El fons de la qüestió

I què hi diu el Barça pel que fa al controvertit article 56.1 que regula la impossibilitat de jugar partits en una mateixa competició amb sancions pendents?

Que l'esperit de la norma, que el criteri general és “que una sanció s'ha d'acomplir en la mateixa competició” i que per tant , amb caràcter general, “un jugador sancionat en una competició sí podria jugar en una altra competició diferent”

Certament sembla que l´article 56.3 (si vens del B no pots jugar enlloc fins que no acompleixis la sanció a la teva categoria) col·lisiona amb l'esperit del que preveu el 56.1, i en aquesta col·lisió diu el Barça que impera l'esperit de la norma.

És a dir que el 56.3, diu el Barça, no afecta i pots jugar en una competició diferent.

I que la sanció t'afecta en una mateixa categoria o superior de la mateixa competició.

El Barça diu que l'esperit de la norma en les sancions lleus està protegit pels principis generals del dret, atenent “a l'esperit i finalitat de la norma”.

L'esperit era impedir que el sancionat jugués en la mateixa competició en una altra categoria, inferior o superior.

Si no s'interpreta així, diu el Barça, s'incorre en desigualtat i vulneració de la Constitució: un de la primera plantilla sancionat pot jugar la Copa i un jugador del B no la pot jugar?

I encara una segona cosa diu el Barça: a la pràctica al jugador Chumi sancionat se li exigeix que es perdi el partit de Copa i, a més, el partit de Lliga, per tant dos partits fora quan l´amonestació és per un partit?

Demana la inadmissió de la denúncia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00