Sociedad
NEU

Protecció civil activa la fase groga per nevades aquesta tarda

Alerta que poden haver ja des d'aquest dimarts al vespre restriccions als accessos amb França

Carrers de la capital nevats el febrer de l'any passat. Protecció Civil ha activat la fase groga d'alerta a partir de les 6 d'aquesta tarda. / Arxiu Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

Protecció civil ha activat la fase groga d'alerta per neu a partir de les 6 d'aquesta tarda. I és que es preveuen gruixos de 25 centímetres a cota 2.000 i de 5 al fons de la vall. El vent també serà important amb ràfegues que superaran els 80km/h als cims.

L'episodi de nevades intenses arrencarà aquest vespre i durarà tota la jornada de demà. Protecció civil activarà ja a partir de les sis de la tarda la fase groga que passarà a ser taronja aquest dimecres.

Demà s'esperen cúmuls de neu de 80cm a la cota 2.000, de 20 a 30 a la cota 1.500, i de 5cm al fons de la vall i serà molt marcat el vent que superarà els 140km/h als 2.200 metres i els 70 km/h a les valls.

Davant aquesta situació, els accessos a França també podrien patir restriccions a partir d'aquesta tarda.

De cara a dijous, la notícia serà la davallada de les temperatures que podrien arribar als 10 graus negatius a les valls centrals.

Protecció Civil recomana als ciutadans informar-se constantment de les previsions meteorològiques i de l'estat de les carreteres a través dels webs oficials; reduir els desplaçaments i utilitzar el transport públic; anticipar la sortida i verificar els equipaments en cas de ser necessari circular en vehicle particular; portar roba d'abric i calçat adequat, i retirar tot objecte de terrasses i balcons.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00