Sociedad
NEVADA

Col·lapse a la xarxa viària

Activada la fase vermella per nevades a l'alçada d'Escaldes i intensificació dels controls policials a tots els punts del país

Malgrat els reiterats avisos meteorològics, vehicles sense equipar han tornat a provocar incidències

Suspès l'esquí escolar, retards en el transport públic i fins i tot en l'inici de la sessió de Consell General d'avui

El centre de la capital col·lapsat a primera hora d'aquest matí. / Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

País col·lapsat. Vehicles aturats des d'Ordino fins Andorra la Vella i per la vall d'Encamp, exactament el mateix. Més d'una hora per creuar el centre i retards tant en el transport públic com l'escolar, són algunes de les conseqüències del col·lapse que ha afectat fins i tot l'inici de la sessió de Consell General, que s'ha ajornat en gairebé un quart d'hora.

L'hora punta s'ha convertit en un autèntic calvari per a molts conductors.

Travessar el país des de les 8h s'ha traduït en una i dues hores al volant. I és que malgrat els reiterats avisos de Protecció Civil, han estat nombrosos els conductors que han circulat sense equipaments provocant talls i embussos a diferents punts de la xarxa viària.

Des de Protecció Civil, Cristian Pons ha reconegut que les incidències amb vehicles que no van degudament equipats han estat la principal causa dels col·lapses.

La policia ha intensificat avui els controls. Fins a onze patrulles estan efectuant des de primeres hores del matí l'anàlisi dels equipaments dels conductors i han començat a imposar les primeres sancions.

A primer ahora del matí s'ha activat la fase groga per nevades però ja a mig matí ha passat a vermella a partir d'Escaldes cosa que obliga a circular amb equipaments especials a tot el país i a una velocitat màxima de 30km/h. A més, s'ha restrigit la circulació de vehicles pesants de més de 5 tones ja des d'aquest punt de la xarxa. Mobilitat igualment recomana ajornar els desplaçaments a menys que no siguin imprescindibles. La Coma de Ransol s'ha hagut de tallar a les 3 de la tarda.

La situació no ha de millorar. S'esperen acumulacions de 30cm de neu a 1.500 metres i de més de 80cm a la cota 2.000.

Els accessos amb França també s'han vist alterats per la nevada. Pel moment s'ha restringit l'accés per l'RN22 als camions de més de 19 tones però no es descarten talls preventius en les properes hores per la qual cosa Mobilitat aconsella consultar periòdicament l'estat de les carreteres del país veí.

Els vents poden superar avui els 70km/h a les valls i per tant poden encara dificultar més la circulació i la visibilitat.

L'esquí escolar ha quedat suspès avui i demà.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00