Sociedad

Palafrugell i Mont-ras retallen el projecte de La Caixa al Cap Roig

Els ecologistes denuncien que és un dels projectes que ha aconseguit escapar de la moratòria urbanística de la Costa Brava

La Caixa vol construir un auditori subterrani al costat del castell de Cap Roig, on es fa el festival d'estiu

El castell de Cap Roig / Ràdio Girona

Palafrugell

Els ajuntaments de Palafrugell i Mont-ras retallen el projecte de la Fundació La Caixa per construir al Cap Roig, a Calella de Palafrugell, on es fa el festival d'estiu. Han acceptat algunes al·legacions de la plataforma Salvem El Golfet. Els ecologistes denuncien que és un dels projectes que ha aconseguit escapar de la moratòria urbanística de la Costa Brava.

La Caixa vol construir un auditori subterrani al costat del castell de Cap Roig, per acollir jornades sobre l'economia. Aquesta edifici subterrani no es toca, però els ajuntaments han esborrat del projecte un altre espai polivalent adosat a la façana i que pels ecologistes era el que tenia un impacte més gran.

Els ajuntaments exigeixen ara que el clavagueram s'enganxi a la xarxa municipial i que no s'ampliïn els aparcaments ni l'embarcador de cala Massoni. La Caixa també haurà de construir el camí de ronda de Cap Roig, explica l'advocat de SOS Costa Brava Eduard de Ribot.

Eduard de Ribot: "El promotor se li ha d'exigir fer el traçat del camí de ronda al Cap Roig"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000178090/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Malgrat estar a primera línia de mar, el pla del Cap Roig no es veu afectat per la moratòria de la Costa Brava perquè encara no té llicència i no compleix amb la tipologia de terreny afectat per la suspensió. Ara, el projecte hauria de rebre el vistiplau d'Urbanisme de la Generalitat i, després, tornar a ser aprovat pels ajuntaments. L'associació Salvem el Golfet estudia presentar un nou escrit per personar-se davant de la Comissió d'Urbanisme.

Mea culpa de la Generalitat

La Generalitat entona el 'mea culpa' i diu que revisarà la moratòria que prohibeix construir a primera línia de la Costa Brava. Ho fa després de les queixes de diferents ajuntaments. No ha passat ni una setmana des de la suspensió de les llicències per construir als primers 500 metres del litoral de la Costa Brava, i ara el govern català anuncia que revisarà la lletra petita del text.

Ha canviat d'opinió després de reunir-se amb els alcaldes dels 22 municipis de la Costa Brava, que s'han queixat perquè no van poder saber quins sectors es veien afectats fins que no ho van poder llegir al Diari Oficial de la Generalitat. El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori Agustí Serra diu que revisaran la moratòria.

Agustí Serra: "Hem d'entrar al major detall"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000178352/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Molts dels alcaldes també s'han queixat públicament perquè la moratòria faria baixar els ingressos derivats de l'impost de bens immobles, l'IBI.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00