Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 01 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Tres anys després de donar les obres per finalitzades

Es reprèn la descontaminació de l'embasament de Flix

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, afirma que no marxaran de Flix fins que l'embassament estigui descontaminat

Pla general de la draga succionadora al mig de l'embassament de Flix. Imatge del 28 de gener de 2019. (horitzontal)

Pla general de la draga succionadora al mig de l'embassament de Flix. Imatge del 28 de gener de 2019. (horitzontal) / Jordi Marsal (ACN)

Tres anys després de donar els treballs per finalitzats, es reprenen els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix que han de servir per acabar la neteja del fons del pantà. L'empresa TRAGSA ha començat els treballs de descontaminació  que inclouen el dragatge dels 80.000 metres cúbics de llots contaminats que encara queden al fons del riu.

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha visitat les obres i ha assegurat que l'Estat espanyol no marxarà de Flix fins que l'embassament estigui totalment descontaminat: " No avançarem cap calendari perquè si fos necessari prorrogar el temps de treball, ho farem, el que no farem és aixecar els equips de descontaminació abans que els treballs estiguin perfectament acabats". La previsió inicial és que les obres tinguin una durada de 18 mesos.

Per a evitar els episodis de males olors que es van produir durant els primers treballs de descontaminació, l'any 2014, la direcció de l'obra ha instal·lat diversos medidors de contaminants a l'aire.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?