Sociedad
EDUCACIÓ

Més de 200 formacions als interns del centre penitenciari

La majoria es descanta per les formacions d'accés a la universitat

Un dels programes de reinserció és el One Team que desenvoluà el BC Andorra a la presó. / Arxiu BCA

Andorra la Vella

Els interns de la presó han participat en més de 200 formacions en dos anys.

Un total de 7 professionals i 8 voluntaris de l'àmbit educatiu desenvolupen diferents activitats formatives al Centre Penitenciari, sent les proves d'accés a la universitat les més sol·licitades.

Així ho ha explicat el ministre d'Educació, Eric Jover, durant la presentació del balanç de les accions educatives i formatives implementades al Centre Penitenciari, des de l'any 2016, en diferents àmbits d'intervenció.

El ministre ha afirmat que les formacions interessen a un alt percentatge de les persones privades de llibertat, tenint en compte que actualment hi ha 51 persones recloses en règim tancat.

Jover també ha afegit que s'han habilitat espais d'aprenentatge adequats amb nous recursos didàctics i s'han actualitzat les biblioteques del Centre Penitenciari.

D'altra banda, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha dit que de cara al futur es vol potenciar l'àmbit de l'atenció especialitzada, que treballa les conductes addictives i violentes, i la intervenció en discapacitats.

Espot ha mostrat la seva satisfacció pel que fa a aquest marc d'actuació i ha afegit que s'ha de saber fer evolucionar en funció de les circumstàncies del país i les necessitats dels interns al centre penitenciari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00