Sociedad
IGUALTAT

França torna a llançar pilotes fora sobre la qüestió de l'avortament

En resposta a la diputada Mathilde Panot insisteix que és un afer intern

La diputada de França Insubmissa Mathilde Panot (c) en un acte per reivindicar justícia pel cas Adama Traoré. / Mathilde Panot Twitter

Andorra la Vella

França torna a llançar pilotes fora sobre la qüestió de l'avortament. I torna a insistir que la despenalització de la interrupció voluntària de l'embaràs és un afer intern dels andorrans com ja va respondre a una altra pregunta del desembre passat a una diputada del moviment En Marxa.

En una resposta escrita molt breu a demanda de la diputada de la formació França Insubmissa, Mathilde Panot, el govern gal afirma que "la legislació andorrana sobre la interrupció voluntària de l'embaràs correspon principalment a les autoritats i ciutadans del Principat, dels quals França supervisarà acuradament qualsevol canvi".

Res no diu sobre la demanda de la diputada al respecte del què considera una "ingerència intolerable" del Papa i de l'Església catòlica en les decisions polítiques del nostre país; i tampoc no es pronuncia a la pregunta de si el president Macron acompanyarà el poble andorrà "a la reconquesta de la seva sobirania", segons diu, "deixant definitivament enrere el feudalisme i la tutela extrangera" en el cas que el bisbe copríncep abdiqués si es despenalitza l'avortament a Andorra, com ha amenaçat.

La diputada del moviment d'esquerres liderat per Melenchon demanava al president francès i copríncep d'Andorra que posés fi al que considera un "xantatge" de l'església i al silenci, al seu entendre còmplice, de Macron a aquestes ingerències.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00