Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad
DARRERA SESSIÓ DE LA LEGISLATURA

El darrer Consell General aprova les conclusions de la 'comissió BPA'

El PS hi vota en contra assegurant que no ha servit de res i ha estat "motiu de burla i escarni entre la població"

Darrera sessió de Consell General de la legislatura. / DA

Andorra la Vella

El Consell General aprova per àmplia majoria i només els vots contraris dels consellers del PS les conclusions de l'anomenada 'Comissió BPA', la comissió de vigilància del sistema financer.

Tot i les crítiques de la majoria de l'oposició al respecte del funcionament de la comissió, L'A, SDP, UL-IM i la consellera independent Sílvia Bonet hi han donat suport.

El més crític amb les conclusions de la comissió ha estat el PS. El conseller Pere López ha estat molt contundent afirmant que "ha representant una pèrdua de temps i de credibilitat per part del Consell General, amb una manca de rumb i cap pla de treball concret".

López ha continuat manifestant que el Consell General ha fet "el ridícul" perquè "no pot ser que els ciutadans es preguntin què està fent aquesta comissió i que tota la feina a fer quedi per la legislatura vinent" i ha afegit que "ha constituït motiu de burla i escarni entre la població".

El president del grup demòcrata, Ladislau Baró, i alhora president de la comissió especial, ha defensat, en canvi, les conclusions de l'organisme posant en valor el treball desenvolupat i rebutjant "tot qualificatiu de fracàs".

El president del grup mixt, Josep Pintat, també ha valorat com a globalment positiu el treball de la comissió posant l'accent però en què no s'ha aconseguit tancar cap compromís al respecte del prestador d'últim recurs, que no s'ha resolt el bloqueig dels comptes a Suïssa o el pagament complert de la compra de VallBanc i ha demanat que s'implementin d'immediat les recomanacions proposades.

Tampoc ha escatimat crítiques el president del grup liberal, Jordi Gallardo, que tot i votar a favor de les conclusions, ha assegurat que "poden vestir-ho de moltes maneres però la realitat és que la Comissió Especial ha fracassat i no ha assolit els objectius pels quals es va crear".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00