Aquí Cuní Ebre
Sociedad
CRISI CÍTRICS

La Unió de Pagesos impulsarà una plataforma per lluitar contra la crisi dels cítrics

La plataforma incorporarà entitats socials, productors i administracions locals

Treballadors collint mandarines en una finca a les Terres de l'Ebre / ACN ACN

Alcanar

La Unió de Pagesos agruparà productors de cítrics, entitats socials i administracions locals com els ajuntaments i consells comarcals en una única plataforma per lluitar contra la crisi que pateix el sector.

Ho ha anunciat en una roda de premsa el coordinador del sector vegetal del sindicat, Rafel Verdiell, qui ha explicat que "la plataforma servirà per definir les principals estratègies de protecció de la fruita local".

Algunes de les mesures que volen impulsar des de la Unió de Pagesos és la creació d'una circumscripció econòmica, que permetria controlar el mercat directament; també exempcions fiscals aquest any o sol·licitar ajuts directes a la Generalitat, que podrien arribar fins als 15.000 euros.

Verdiell també ha recordat que "el sector dels cítrics té el mateix pes econòmic a Catalunya que el sector de la fruita seca, i està només un punt per sota del sector de l'oli".

La plataforma es reunirà el dimecres 20 de febrer a Alcanar per presentar-se i "agrupar totes les entitats socials i polítiques que es pugui", ha assegurat Verdiell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00