Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad
Transporte sanitario

El transport aeri sanitari urgent de Menorca opera incomplint les clàusules de l'adjudicació

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, anuncia que "en breu" es rebran avionetes noves a Mallorca i la nostra illa

El actual avión ambulancia incumple las condiciones pactadas. / SER Menorca

Mahón

Els trasllats aeris sanitaris de malalts entre Menorca i Mallorca s’estan operant amb avions que incompleixen el plec de condicions de la nova concessió del servei. Així ho ha assegurat la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, a la sessió plenària del Parlament d’aquest dimarts.

Tot i que el servei va entrar en funcionament el passat desembre, les aeronaus que s’utilitzen per aquests trasllats urgents de pacients no són les que es recollien en les condicions pactades. Tampoc ho és el servei alternatiu de substitució, que s’hauria de fer amb un helicòpter tot i que en realitat es fa amb una avioneta.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez ha reconegut que s’opera amb una aeronau més petita i ha responsabilitzat a la gerència del 061 que en ella no puguin viatjar dos passatgers a l’hora.

La consellera Gómez ha anunciat que "en breu" s'incorporaran dos nous avions de transport sanitari a les illes de Mallorca i Menorca, un en cadascuna, i ha detallat que, de moment, "s'estan pintant i retolant ". Gómez ha assenyalat també que la nova adjudicació del transport aeri sanitari ha suposat "millores importants per a la seguretat dels pacients, la tripulació i els professionals".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00