Sociedad
ECONOMIA

Salou reivindica un nou sistema de finançament pels municipis turístics

L'alcalde, Pere Granados, diu que han de suportar la despesa extra que comporten els turistes i que l'Estat ho ha de compensar, fins i tot amb una part de l'IVA.

Turistes caminant per Salou. / ACN

Salou

Més policia local, més consum d'aigua, més manteniment del mobiliari urbà i de la via pública en general....Aquestes són algunes de les despeses que han d'afrontar els municipis turístics durant la temporada alta.

A l'hora de repartir els recursos, l'Estat només té en compte la població estable, que a Salou és de gairebé 27.000 persones. És impossible un càlcul exacte de població durant l'agost, però Salou calcula que rep uns 2 milions de turistes anuals. L'alcalde, Pere Granados, diu que “l'Estat no reparteix recursos amb justicia”.

Modificació de l’IVA

Salou forma part de l'associació que aplega les principals destinacions de sol i platja de la península; Junts intenten convèncer el Govern central. Una de les propostes concretes d'aquest nou sistema de finançament és una modificació a l'IVA per tal que els ajuntaments turístics es quedin amb un percentatge de la despesa delsa turistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00