Sociedad
RECLAMACIÓ DE DRETS

L'Institut de Drets Humans defensa la despenalització de l'avortament en tots els supòsits

Aquesta reclamació s'inclou dins d'un decàleg que s'ha fet conjuntament amb la Unió Sindical d'Andorra i que faran arribar a les formacions polítiques que es presentin a les eleccions generals

Campanya d'Stop Violències per a la despenalització de l'avortament / Stop Violències

Andorra la Vella

La presidenta de l'institut de Drets Humans, Elisa Muxella, s'ha mostrat favorable a la interrupció voluntària de l'embaràs en els quatre supòsits: quan hi hagi perill per a la vida o la salut de la mare, quan la gestació hagi estat fruit d'una violació, en cas de malformació del fetus o per motius econòmics. Aquesta reclamació s'inclou dins d'un decàleg que s'ha fet conjuntament amb la Unió Sindical d'Andorra i que faran arribar a les formacions polítiques que es presentin a les eleccions generals.

Muxella ha assegurat que aquesta petició s'ha consensuat amb tots els membres de la junta directiva de l'institut menys el vicepresident, Alfons Clavera, que està sent un dels impulsors d'un grup pro-vida. Reconeix que pensaven que l'advocat estava a favor de la despenalització pel que havia mostrat en anteriors reunions, però diu que s'han equivocat. En aquest sentit, diu que no cal una modificació de la Constitució, tot i que assenyala que l'article del dret a la vida és interpretable.

De la seva banda, el secretari general de l'USDA, Gabriel Ubach, també s'hi ha mostrat d'acord i pensa que la darrera decisió ha de ser de la dona.

D'altres qüestions que formen part del llistat que s'enviarà als partits hi ha el manteniment de la sobirania d'Andorra, combatre les intromissions dels estats veïns o adoptar mesures reals i efectives sobre qüestions com l'habitatge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00