Sociedad
JOVENTUT

Lluitar contra la discriminació sexual, principal demanda del Consell dels joves

Els adolescents també han proposat autoritzar els dels carnet J a conduir sols i campanyes per preservar els boscos

Sessió de la 15a edició del Consell General dels joves. Avui un nou grup de secundària ha participat en les comissions de treball per presentar els seus projectes legislatius per debatre en la sessió del dia 20. / Eduard Comellas/Arxiu Consell General

Andorra la Vella

Lluitar contra la discriminació sexual, permetre que els joves puguin conduir sols a partir dels 16 anys i preservar els boscos són les principals propostes del 17è Consell General dels Joves.

Aquest matí, els alumnes de secundària que participen en aquesta iniciativa han treballat les proposicions de llei en comissió per tal que puguin ser debatudes el proper 20 de març.

Un dels temes en què es vol incidir és evitar la discriminació del col·lectiu de gais, lesbianes i transexuals. Júlio Conde és estudiant del Col·legi Sagrada Família d'Escaldes i ha explicat que l'objectiu és que "aquesta part de la societat no pateixi cap greuge per la seva orientació sexual".

D'altra banda, els joves proposen una modificació del Codi de Circulació per tal que puguin conduir sols a partir dels 16 anys. Martina Comellas de l'Escola Andorrana d'Encamp considera que "a aquesta edat ja s'ha de ser prou responsable per prendre segons quines decidions".

La preservació dels boscos és una altra de les preocupacions. Els alumnes consdideren molt important la conservació d'aquests espais naturals i proposen sancions severes en cas que es realitzin conductes prohibides.

El portaveu d'aquest Consell de Joves, Ferran Costa, considera aquesta iniciativa "molt important per apropar el parlament i la política als més joves".

Finalment, creu que les propostes que es debaten en aquestes comissions poden ser "perfectament aspectes que es puguin incorporar als programes electorals".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00