Sociedad
SOCIETAT

"La Generalitat no mesura tots els elements contaminants de la química"

És el que assegura l'ajuntament del Morell, que des del 2013 impulsa estudis en solitari sobre la qualitat de l'aire. Ara està a punt d'acabar el quart.

ACN

El Morell

El Morell denuncia que la Generalitat no mesura regularment la majoria de compostos contaminants nocius per a la salut. El municipi està a punt de concloure el quart estudi de la qualitat de l'aire.

L'ajuntament està sol impulsant estudis exhaustius des del 2013 per saber què respiren els habitants dels voltants de la indústria química. Són informes elaborats per la Universitat Politècnica de Catalunya que mesuren una vuitantena de compostos orgànics volàtils, dels quals als controls oficials asseguren que només es té en compte el benzè.

Sense límits?

La manca de llindars que marquin el topall de determinades contaminacions és l'altre lament. Segons Pere Guinovart, l’alcalde, “ens hem de basar en criteris europeus perquè a Catalunya i a l'Estat són inexistents”.

Guinovart reclama un front comú dels ajuntaments en aquest sentit, ja que considera insuficient, diu, la feina que s'està fent des de la taula de la qualitat de l'aire.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00