PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

Resistir és vèncer

L'UniGirona elimina el Szekszard a la pròrroga després d'un partit memorable

El domini del rebot ha fet entrar l'equip al partit i la direcció de Laia Palau ha estat clau

Un triple de Hampton va portar el partit a la pròrroga i Colhado va anotar el tir lliure decisiu

Imatge: UniGirona

Girona

El públic que va anar ahir a Fontajau segurament va trigar a conciliar el son. L'adrenalina degué costar de baixar perquè l'SparCityLift la va fer pujar al màxim. Era el que requeria el partit. Adrenalina, comptar fins a 10 molts cops, aixecar-se tantes vegades com fes falta, convicció i encert.

Tot ho va tenir l'equip que prepara, Èric Surís, que ja havia advertit a la prèvia que seria tan important començar bé com estar preparades per un mal començament. I és que al final del primer quart l'equip gironí perdia l'eliminatòria per 17 punts i, en algun moment, fins i tot van arribar a ser 18.

Laia Palau

00:55

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000180816/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El domini del rebot era visitant, l'encert també i a l'Uni li va costar gairebé 20 minuts prendre el comanament del marcador (30-29). Va ser a partir de la defensa. 5 dels 8 rebots ofensius que va agafar el rival van ser al primer quart i això va donar molts punts a la seva jugadora més determinant, McCall.

Helena Oma, amb la seva actitud defensiva, va encendre la guspira i van aparèixer els primers contraatacs. Després s'hi va sumar l'encert de Hampton des de fora. L'Uni va aconseguir posar-se amb +7 quan faltaven 6:18 per acabar el tercer quart però la reacció de les hongareses va ser tan contundent (parcial de 0-9) que el més normal era llençar la tovallola. Un triple de Rosó Buch des de molt lluny va permetre arribar a l'últim quart amb un +3 per a l'esperança (53-50).

Eric Suris

00:29

Però qui va brillar especialment al tram final va ser la veterana Laia Palau. Va anotar, va assistir i va saber imposar els seus galons davant d'un rival que sempre tenia una resposta preparada. Un triple a l'últim minut del rival situava el 70-67 al marcador que semblava definitiu però Hampton va replicar amb un altre triple després de finta a falta de 16" pel final que igualava l'eliminatòria (73-67).

L'SparCityLift va decidir defensar aquell últim atac i ho va aconseguir. La pilota va arribar a McCall a sota l'anella però no la van deixar anotar. A la pròrroga hi va haver intercanvi de cistelles i d'errors i quan Colhado va fer pujar des del tir lliure el 80-73 definitiu va tornar a fer falta defensar una última possessió visitant que hagués pogut deixar Fontajau amb un pam de nas. No va ser el cas i l'Uni serà als quarts de final, la ronda en la que aterren a l'Eurocup els descartats de l'Eurolliga.