Sociedad

Bales defectuoses que queden encallades

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha notat deficiències en la munició que fa servir per fer pràctiques de tir i l'Ajuntament ha demanat a l'empresa que les canvïi

ACN

Barcelona

Les bales que fan servir els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per fer pràctiques de tir queden encallades a la pistola. L'Ajuntament ja ha fet un informe per demanar explicacions a l'empresa subministradora de la munició i ha demanat que se substitueixi. Un sindicat de la urbana assegura que aquestes bales defectuoses són un perill pels policies.

Des de principis d'aquest any, els agents que fan pràctiques en alguna de les galeries de tir que fa servir la urbana es troben que a l'hora de disparar, l'arma no respon i la bala queda atrapada dins la pistola. I això és un perill perquè els agents es poden fer mal, segons el portaveu del sindicat CSIF, que ho ha fet públic, Eugenio Zambrano.

El sindicat ha presentat un escrit a l'Ajuntament demanant que es revisi i es canvii la munició. Fonts municipals reconeixen que hi ha hagut algunes incidències amb les bales de pràctiques a les diferents galeries de tir, que n'han fet un informe i l'han enviat a l'empresa que els subministra la munició perquè investigui què ha passat i els faciliti bales noves i en condicions. Aquestes no es fan servir pel carrer, segons expliquen fonts policials.

Les crítiques pels cartutxos que s'encallen s'afegeix a la retallada que hi va haver a l'estiu quan van passar de 50 a 30 bales per pràctica. Ara ja tornen a tirar mig centenar. Segons Zambrano el màxim que permet la normativa són 250 per policia cada any. Critiquen que la GUB només fa dues pràctiques anuals amb un màxim de 100 bales en total, o menys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00