Sociedad

Ofertes de treball precàries i masclistes al MWC

Ho denuncia el sindicat UGT que parla d'exigències per a les hostesses clarament discriminatòries i en alguns casos il·legals

Hostesses al Mobile World CongressWikimedia Commons

Barcelona

La UGT denuncia que les ofertes de treball del MWC no només són precàries sinó també masclistes i, en alguns casos, il·legals. Per exemple, es paga més a una hostessa si fa més d'1'75 centímetres d'alçada.

El sindicat assegura que s'ofereixen jornades de 12 hores, a 7'25 Euros si l'alçada és de més d'1'75 i de 6'25 euros si és inferior.

Núria Gilgado, de la UGT, explica altres requisits: "Tenir una talla entre la 36 i la 38, anar amb faldilla curta, anar amb mitges primes, és obligatori maquillar-te, has de portar sabates de taló de cinc centímetres, tenir una alçada mínima d'1,75 i fins i tot algunes ofertes demanen que les hostesses siguin llestes"

La UGT també critica que a les cambreres de pis els incrementen la feina durant els dies del Mobile i les paguen a un euro i mig per habitació que netegen. El sindicat diu que portarà aquestes ofertes a la Inspecció de Treball.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00