Sociedad

Barcelona se suma al 'Fridays For Future'

El moviment internacional pel clima impulsat per la jove Greta Thunberg ha arribat a Barcelona

Emma Miguel CADENA SER

Barcelona

Un centenar de nois i noies s’han sumat aquest divendres al Fridays For Future, un moviment internacional que va néixer a Suècia de la mà de la jove Greta Thunberg i que reclama, bàsicament, més acció contra el canvi climàtic.

Amb pancartes on es podia llegir "Ens esteu robant el nostre futur" o "Aquest planeta no té sortida d'emergència" aquests joves han fet una performance per simbolitzar que no s’està fent prou per combatre l’escalfament global i que això està destrossant el planeta.

La d’aquest divendres ha sigut la primera protesta del moviment "Fridays for Future" a Barcelona, però la seva portaveu, Estrella Claramunt, avisa que no serà l'última: “Hi haurà moviment cada divendres i no pararem fins que els polítics i la ciutadania reaccionin. Volem declarar l’estat d’emergència climàtica. Volem un canvi en el model de consum. Volem, en definitiva, que el tema climàtic passi a ser una prioritat pels polítics i per a al societat”.

Divendres que ve tornaran a sortir al carrer i el dia 15 de març han convocat una vaga d’estudiants internacional.

De Suècia, al món

Aquest moviment de joves pel clima el va impulsar l’agost de 2018 la jove sueca Greta Thunberg, de només 16 anys, que aquest dijous es va plantar davant de dirigents de la Unió Europea, entre ells, el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker per dir-los que “els polítics han perdut dècades per la seva inacció”, que el temps vola i que han decidit “començar a netejar el seu desastre”.

El moviment ha anat agafant força. Ja s’hi han sumat França, Suïssa, Alemanya o Brussel·les, on fa setmanes que els estudiants s'aturen els dijous i protesten davant del Parlament i on fins i tot ha hagut de dimitir la ministra de medi ambient per dir que aquests joves estaven manipulats.

L’eurodiputat dels Verds Ernest Urtasun ha seguit de prop aquest moviment a Brussel·les i aquest divendres s'ha acostat a plaça Sant Jaume i ha afirmat que “és una excel·lent noticia que això passi”. El clima, diu Urtasun “és la urgència més important de les moltes que tenen ara els joves”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00