Sociedad
ELECCIONS GENERALS 2019

Xavier Espot dimiteix per centrar-se en la campanya electoral

Assegura que la dedicació que requereix ser candidat a cap de Govern l'impediria compaginar la tasca de ministre

Cap altre ministre candidat hi renunciarà per no alterar el funcionament de l'executiu en funcions

Xavier Espot anuncia la seva dimissió

Xavier Espot anuncia la seva dimissió

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1551271993_043316/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

Xavier Espot dimiteix com a ministred'Afers Socials, Justícia i Interior per centrar-se en la campanya electoral.

Espot ha presentat aquest matí al cap de Govern, Antoni Martí, la seva renúncia al càrrec que es farà efectiva divendres. Les seves funcions les assumirà aquestes setmanes el mateix Martí.

Assegura que es tracta "d'una decisió personal tenint en compte la dedicació que requereix encapçalar la llista nacional de Demòcrates per Andorra" en les eleccions generals del 7 d'abril i que li impediria compaginar les dues tasques. Deixa clar que no vol que això creï un precedent de cara al futur i ha ressaltat que "els altres tres ministres que també són candidats no presentaran la seva dimissió perquè sinó faria inviable la capacitat del Govern en funcions".

També és conscient que qualsevol acte que pugui fer l'executiu en aquests dies pugui ser titllat d'electoralista i nega que el conveni que va signar la setmana passada amb el Col·legi de Podòlegs ho fos.

Espot espera que les qüestions que ha fet bé durant aquests set anys que ha ostentat el càrrec puguin tenir continuïtat com el bon clima en els cossos especials, la Llei de serveis socials i sociosanitaris i la d'erradicació de la violència de gènere. En aquest sentit, creu que en la propera legislatura Afers Socials s'hauria de tornar a separar de Justícia i Interior una vegada assolit els reptes que s'havien marcat i que necessitaven d'una col·laboració estreta.

Finalment, a nivell de llistes s'ha mostrat satifet perquè a Canillo hi torni a haver més d'una opció política i continua pensant que el cap de llista del PS, Pere López, és el principal rival.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00