Sociedad
ELECCIONS GENERALS 2019

DA proposa crear un servei d'atenció a les dones que vulguin avortar fora

La formació creu que així es permet donar resposta a la demanda social sense alterar l'ordre institucional

Roda de premsa de DA per presentar el seu projecte de Servei d'atenció a les dones que preveu assessorar sobre on avortar a l'estranger. / DA

Andorra la Vella

DA proposa un servei d'atenció a les dones en el què s'oferirà atenció professional a les que vulguin avortar a l'estranger. El projecte s'engloga en el seu programa electoral i l'impulsarà en cas de guanyar les eleccions del 7 d'abril.

El partit, encapçalat pel seu candidat a cap de Govern, Xavier Espot, ha presentat aquest dijous el projecte que, segons diuen, manté l'equilibri institucional i dona resposta a les dones que necessitin interrompre l'embaràs.

El servei estarà conformat per un metge, un psicòleg i un jurista i orientarà les dones que tinguin presa la decisió d'avortar d'on fer-ho fora del país. Segons Espot, cap dona quedaria així desatesa tot assegurant que la posada en marxa del servei no suposa cap vulneració d'ordre penal.

De la seva banda, el candidat a Ordino, Joan Martínez Benazet, ha explicat que el servei d'atenció integrat també ha de servir per obrir un espai de debat per estudiar l'encaix legal i constitucional que permeti a la CASS reemborsar la interrupció voluntària de l'embaràs. Bernazet ha afirmat que el procés assistencial "comença a Andorra a través dels convenis existents" i que la pacient té sempre "l'atenció deguda".

DA assegura que es tracta d'un servei d'acompanyament i suport de caràcter multidisciplinari i, a banda de l'avortament, també assessorarà sobre drets reproductius de les dones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00