Sociedad

Un 42% de les aparelladores i arquitectes tècniques ha patit discriminació a la feina

Assetjament sexual, bretxa salarial, acomiadaments per maternitat o clients que les rebutgen són només algunes situacions que han patit

Un plànol dibuixat / Ràdio Girona

Girona

Assetjament sexual, bretxa salarial, acomiadaments per tenir fills, clients que NO volen que una aquitecta dirigeixi una obra... són només algunes situacions que han decidit denunciar les aparelladores i arquitectes tècniques... El 42 per cent assegura que ha patit algun tipus de discriminació a la feina.

En les respostes d'una enquesta del col·legi d'aparelladors de Girona, una dona denuncia rebre comentaris com "li faria més cas si anés en biquini", una altra diu que li costa que els treballadors acceptin les seves desicions, una altra diu que ha hagut de suportar carícies, també una altra diu que en les visites de les obres saludes abans els seus tècnics homes que a ella, que és qui dirigeix les obres. El president del col·legi d'aparelladors, Miquel Vendrell, diu que la dona ha de demostrar molt més que l'home.

Les dones fins i tot es troben problemes per comprar sabates de seguretat que s'adaptin correctament. Davant de tots aquests impediments, alguna dona explica que ha hagut de canviar de feina per tenir més temps per la família.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00