Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

"El Barça ha d'assumir que Coutinho no és Neymar, no és un súper crack"

- A Barcelona estem preocupats pel nivell de joc de Coutinho...

TOSTAO - Estem preocupats també al Brasil... esperàvem que Coutinho jugués millor del que ho està fent, però no està jugant tan malament... La diferència és que es va crear una expectativa massa gran, com si Coutinho fos Neymar, i ell no és Neymar, ell és un bon jugador però no és un gran super crack. El Barça té tres jugadors d'atac, dos d'ells són titulars indiscutibles i fenomenals, Messi i Suàrez. I una tercera plaça a ocupar per Coutinho i Dembelé, que també és un gran jugador, com Coutinho, estan més o menys al mateix nivell. Quan Coutinho no ha jugat bé ha entrat Dembelé, i això ha deixat Coutinho amb poca confiança, perquè ell era estrella de Brasil i del Liverpool, i al Barça té jugadors d'alt nivell i ell es queda sense el protagonista, no és el més important, i això li resta importància. Veig dues raons que expliquen que no estigui jugant bé. Primer que està competint amb jugadors del seu nivell com Dembelé, i la segona que ell ha deixat de ser protagonista, ja no és l'estrella de l'equip, i això li ha restat confiança, l'ha desanimat.

Creu que Coutinho podrà revertir la seva situació o l'exigència del Barça el superarà?

TOSTAO - Ell ha de millorar una mica i el Barça ha d'acceptar que Coutinho no és Messi ni és Suàrez, ell ha d'intentar créixer i al mateix temps el Barça ha d'assumir que Coutinho no és Neymar, perquè no ho és. Però es va crear l'expectativa a Barcelona que Coutinho fos un súper crack, un Neymar, un Hazard, un Mbappé, un jugador d'aquests... i no ho és. Ell és un bon jugador, però es va crear una expectativa per sobre de la realitat i ara ell no és capaç de justificar-la, això el fa perdre el lloc, la confiança i crea un cicle negatiu que ell ha de revertir.

Entendria que el Barça posés Coutinho al mercat el proper estiu?

TOSTAO - És possible que sí perquè Coutinho pot ser una gran estrella en un equip que no tingui tants cracks com té el Barça. Però al mateix temps et dic que Coutinho és important pel nivell del Barça, perquè necessita de suplents d'alçada, si un dia Messi no pot jugar Coutinho pot suplir-lo, no al seu nivell, però el Barça no té jugadors per substituir Messi si falla alguns partits... Fa un temps el Barça no tenia suplents de qualitat, entraven jugadors molt inferiors a Coutinho, ara el Barça té a Coutinho per competir amb Dembelé, per substituir si cal a Messi, si el Barça el ven es quedarà amb un equip de menys qualitat.

Quin consell li donaria a Coutinho per capgirar la seva situació?

TOSTAO - Quan entris al l'equip, juga el millor possible, per guanyar confiança. Ha d'acceptar la situació que està en un equip on hi ha jugadors superiors a ell, on ell no és l'estrella de l'equip, ell ha d'entendre aquesta situació i a partir d'això començar a jugar millor.

Parlem d'un altre brasiler, que en aquest cas està jugant millor... què li sembla el nivell mostrat fins ara per Arhur?

TOSTAO - Molt bo... Arthur és un jugador especial, s'assembla molt a Xavi, per l'estil de joc, pel domini de la pilota, de la jugada, per no perdre-la, ja és important al Barça, però pot jugar millor, pot créixer, li manca estar més amunt per donar passades de gol decisives com feia Xavi, avançar per poder xutar, fer assistències i així créixer. Ja és un bon jugador, però encara pot millorar per intentar entrar a la història del Barça.

Però li veu qualitat per assolir en un futur el nivell de Xavi?

TOSTAO - No crec que arribi a ser Xavi, perquè Xavi està entre els 3-5 millors migcampistes de la història, com Gerson, Iniesta i altres... Xavi va ser un crack, un jugador fenomenal, Arthur no arribarà a tant però sí que pot millorar, ser molt millor del que és.

Ja que parlem de cracks, li pregunto per Messi...

TOSTAO - Messi ja fa temps que dic que és el segon millor jugador de la història del futbol, només per sota de Pelé. És superior a Maradona, a Cristiao Ronaldo, a Romario, a Zidane i altres grans cracks de la història, però per sota de Pelé. A més de ser un gran jugador, Messi és excepcional com a assistent i com a rematador, i a més ell té regularitat, fa més de 10 anys que juga a altíssim nivell, sempre en gran forma. Jo que vaig jugar al costat de Pelé ara tinc l'opció de veure jugar cada setmana a Messi, són els dos més grans de la història.

Però Pelé per damunt de Messi...

TOSTAO - Penso que Pelé té un aventatge sobre Messi, que físicament era més fort. Pelé i Messi sómn genials, però Pelé tenia més força física, marcava gols de cap, rematava amb les dues cames, era excepcional el cos a cos... físicament estava mésben dotat que Messi. Pelé era un toro, una fortalesa física i genial al mateix temps, Messi no és un toro, Messi és un geni però no té la força física de Pelé.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?