Sociedad

Un 7% menys de trànsit el 2020

Segons l'Ajuntament de Barcelona quan s'activi la restricció permanent de circular sense distintiu ambiental, 50.000 vehicles deixaran d'entrar cada dia a la capital catalana

Josep Ramon Torné ACN

Barcelona

L’any que ve el trànsit d’entrada a Barcelona serà un 7% inferior a l’actual. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’1 de gener de 2020, quan s’activi la restricció permanent de circular sense el distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit, 50.000 vehicles deixaran d’entrar cada dia a Barcelona.

Aquesta restricció permanent afectarà, de dilluns a divendres de 7 a 20h, a tota l'anomenada Zona de Baixes Emissions, els 95 kilòmetres quadrats que queden entre les rondes i que agafen tot Barcelona i part de L'Hospitalet, Esplugues, Cornellà i Sant Adrià del Besòs.

Segons els càlculs que ha fet l'Ajuntament de Barcelona, tan bon punt entri en vigor la restricció, el trànsit baixarà un 7% en aquesta zona. 50.000 cotxes, furgonetes i motos considerats molt contaminants deixaran de circular.

L'objectiu del consistori, però, és reduir el trànsit d'entrada a Barcelona un 20% abans de 2024 i les emissions contaminants, un 30%. Això són 125.000 vehicles menys, el 20% del parc circulant actual. I per això, admeten, que caldran més esforços i que ara per ara no es descarta cap mesura.

Hi haurà algunes excepcions

L’Ajuntament de Barcelona treballa ara en concretar alguns detalls com ara la opció de permetre la circulació, dies puntuals, a vehicles sense distintiu ambiental. Per exemple, vehicles que hagin de passar la ITV.

També s’ha d’acabar de concretar quina serà la sanció en cas d’incompliment. La intenció, diuen, és que sigui equivalent a viatjar en transport públic sense bitllet i es multi amb 100 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00