Sociedad
FIS

La FAE i Grandvalira demanen a la FIS poder acollir més proves de la Copa del Món

Un dia després de finalitzar les finals de la Copa del Món d'esquí alpí que s'han disputat a les pistes Àliga i Avet, la FAE ha enviat una carta a l'organisme internacional amb la petició de poder ser escenari de noves proves

El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo; el president de la Federació Andorrana d'Esquí, Josep Pintat; el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, i el cap de cursa, Jordi Pujol, fan balanç de les finals de la Copa del Món. / C.G. ANA

Andorra la Vella

Entre les demandes hi ha poder organitzar una prova de la Copa del Món masculina i també femenina. En la missiva també s'inclouen unes altres finals. En aquest cas, les primeres disponibles serien l'any 2023 i a un horitzó més llunyà l'objectiu és que el Principat sigui seu d'uns Campionats del Món. De fet, en una reunió mantinguda el passat divendres entre representants de la Federació Internacional d'Esquí i del comitè organitzador, es va posar sobre la taula la possibilitat del 2027 o el 2029. El director general de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, s'ha mostrat molt satisfet de tots els comentaris positius que s'han fet aquests dies a nivell d'organització, però té clar que cal seguir sent humils.

A finals del proper mes de maig és quan la FIS celebrarà la seva reunió tècnica i és quan donaran a conèixer els calendaris fins el 2023.

D'altra banda, aquest matí s'ha aprofitat per fer un balanç de les finals de la Copa del Món. El director del Comitè Organitzador, Conrad Blanch, ha qualificat aquests dies d'excel·lents després d'haver-se complert tots els objectius fixats a l'inici.

També s'ha destacat el gran treball dels tècnics que han permès tenir les pistes en perfectes condicions. A nivell de xifres s'ha de destacar els 25.000 espectadors que hi ha hagut durant els sis dies a les graderies, 228 atletes de 19 països diferents i més de 400 mitjans de comunicació acreditats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00