Sociedad

Un pas enrere per fer-ne dos endavant

Salam El Harche, coordinador de la base del FC L'Escala i Josep Maria Batlle, entrenador que el va fer debutar al primer equip escalenc tracen el perfil de Valery Fernández, l'últim jugador de la 'casa' que s'ha consolidat al primer equip.

Valery, a l'esquerra de la imatge. / Imatge: LFP

Girona

Valery Fernández va passar la seva infantesa futbolística a la base de Palamós, Girona i Barça però, amb 15 anys, l'escalenc va sentir la necessitat de tornar als orígens per "tornar a disfrutar jugant a futbol amb els seus amics", destaca Salam El Harche, coordinador de la base del FC L'Escala.

Qui entrenava el juvenil i el primer equip en aquell moment era Josep Maria Batlle, que diu que Valery volia "tornar a sentir-se protagonista" i que "no renunciava al seu somni de convertir-se en futbolista professional".

Salam El Harche, coordinador base l'Escala

06:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000182272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valery va destacar al juvenil i, en un moment de necessitat, Batlle el va fer debutar al camp del Mollet amb el primer equip, que aleshores jugava a Primera Catalana. Va ser un pas efímer per una categoria molt superior a la seva edat però "l'excel·lent temporada al juvenil", segons El Harche, li va tornar a obrir les portes de la base del Girona.

Tots dos destaquen la valentia i la mà esquerra d'Eusebio en la progressió de Valery o altres joves com Pedro Porro i tots dos creuen que el pas de l'escalenc per la màxima categoria no serà efímer.

Josep Maria Batlle, exentrenador de l'Escala

02:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000182273/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Té condicions per ser un referent" afirma el coordinador de la base de l'Escala que creu que el cas de Valery confirma que, a vegades, els pares, tenen massa pressa. "Conserva l'atreviment, la determinació i la definició que no tots tenen i ha transformat el seu físic. Si en aquell moment m'haguessin dit que jugaria en una posició tan exigent com el carril m'hagués sorprès molt", afegeix Batlle.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00