Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

Un 60% d'indecisos

Dels nacionals que ha contestat l'enquesta del CRES, un 40,4% ho faran a DA, un 29% votarà al PS, un 12% a Liberals seguit de la Terceravia, SDP, Andorra Sobirana i Units pel Progrés d'Andorra en darrer lloc

El director del CRES, Joan Micó, presentant els resultats de l'Enquesta d'opinió política preelectoral / ()

Un 60% dels enquestats pel CRES no sap o no contesta qui votarà a les eleccions generals, mentre que els qui ho tenen decidit un 40% elegirà a Demòcrates per Andorra.

Aquest dijous s'han fet públics els resultats de l'enquesta preelectoral que ha elaborat el Centre de Recerca Sociològica abans dels comicis del 7 d'abril en la que un 85% de les persones diu que anirà a votar.

Destaca que més de la meitat dels 800 nacionals enquestats no ho té encara decidit o no ha volgut manifestar el sentit del seu vot. De les persones que sí que saben a qui donaran suport, un 40,4% ho faran a DA, mentre que un 29% votarà al PS. Liberals es situa en tercer lloc amb un 12,4% dels votants enquestats seguit de la Terceravia, SDP, Andorra Sobirana i Units pel Progrés d'Andorra. Aquests percentatges varien una mica si es té en compte el vot decidit i simpatia i que tant el 2011 com el 2015 va acabar sent força fiable.

Els qui encara no saben a qui votaran diuen majoritàriament que volen veure les propostes dels programes electorals, mentre que hi ha un 26% que estan indecisos i s'ho han de pensar.

El director del CRES, Joan Micó, assenyala que l'augment de candidatures en aquestes eleccions pot explicar aquesta situació, així com la proliferació aquesta vegada de moltes enquestes que s'han realitzat.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, el cap de llista demòcrata, Xavier Espot és el qui treu millor nota amb gairebé un 6. El segueix el líder socialdemòcrata Pere López. El candidat liberal, Jordi Gallardo és el tercer més ben valorat, mentre que el cap de llista d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen i el d'UPA, Alfons Clavera suspenen.

Micó té clar que, sobretot, aquest any el paper de les parròquies serà molt important per decidir el guanyador i reconeix que el treball que han fet queda molt limitat a no poder oferir resultats territorials.

Finalment, pel que fa als no andorrans un 81% assegura que votaria, malgrat que més de la meitat no sap a la formació que donaria suport. Els que sí que ho saben votarien al PS en un 15%, seguit de molt a prop per DA.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?