Sociedad

Depuradores massa antiquades a la Costa Brava

Les depuradores de la Costa Brava tenen més de 25 anys, i la de Calonge en té 50

Depuradora de Palamós / CCB

Girona

Les depuradores de la Costa Brava tenen més de 25 anys, i la de Calonge en té 50. El consorci de l'aigua reconeix que tenen les instal·lacions antiquades i que -si no hi fan res- "es col·lapsaria el sistema".

El Consorci Costa Brava -que gestiona l'aigua dels municipis de la costa- començarà remodelant de dalt a baix la depuradora de Palamós i Palafrugell per 20 milions d'euros. Ho fa perquè la majoria de les depuradores estan velles i també perquè les lleis demanen cada cop més controls. Ho ha explicat el nou gerent del Consorci Costa Brava, Jordi Agustí, fins fa poc director de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Jordi Agusti, gerent del Consorci Costa Brava

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000182437/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El nou gerent es marca com a objectiu fer que arribi més aigua municipis connectats al consorci, i també potenciar l'ús de l'aigua regenerada per evitar episodis com el d'aquest estiu, quan el Port de la Selva es va quedar sense aigua perquè hi havia massa sal a l'aqüífer.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00